Най-важното нещо в живота ви е вашата вътрешна енергия.

~ Майкъл А. Сингър

С повече думи за енергията

Въведение в Метода от шест стъпки за преоткриване на смисъла и радостта

(или Метод за изчистване и фокусиране на съзнанието)

Енергията е в нас и навсякъде около нас. Всеки ден до нас достига енергията на Луната, Слънцето, Земята, на цялата природа.
Както и енергията на любовта на близките ни хора. Налага се обаче в ежедневието да посрещаме и друг тип енергия - тази на страха, гнева, отчаянието, завистта.
Ако диригентът – нашето съзнание - не си върши добре работата, всички тези енергии ще ни затрупат като лавина в планината. Няма да сме в състояние да работим с тях в наша полза, за да изсвирим красива симфония, т.е. за да живеем живота, който искаме.

Хармонията между сърцето и разума е диригент, който сработва енергиите, за да могат те да създадат красива музика.

Работата с енергиите изглежда невъзможна, когато „оркестърът” не знае какво да свири. Диригентът е този, който задава целта – да се възпроизведе някаква конкретна музика. Подобна е задачата на нашето съзнание, то сработва сърцето и разума, за да ни помогне да постигнем нашата цел.

За момент си представете, че нямате цел на вашия живот. Тогава каква ще бъде работата на диригента, т.е. вашето съзнание? На къде ще ви заведе то? Възпроизвеждането на „красива музика ” става просто невъзможно.

Ето защо за нас е толкова важно да се научим да работим с Енергията в наша полза.
Нашият помощник в това начинание - чистото съзнание- служи на нашия живот. За да може да си свърши работата обаче, то трябва да е фокусирано, т.е да има цел. Когато целта издържа на етика и морал, диригентът получава своята благословия от горе и музиката става красива.

В своето искрено желание да бъда полезна в тази насока, разработих Метод от шест стъпки за преоткриване на смисъла и радостта (или още може да се назове Метод за изчистване и фокусиране на човешкото съзнание). Методът е прост и достъпен. Може да се приложи от всеки, който търси път към своето реализиране.

Моментът да започнем е сега.

Сподели във Facebook
© 2017-2024 Аметистът на Мерлин. Всички права запазени