Ако твоята любов не може да преодолява всичките трудности, каква е тази любов?

~ Учителя Петър Дънов

5 разсейващи фактора,които ни пречат да изразим автентично себе си

5 разсейващи фактора (distractions), които ни успиват и ни пречат да се центрираме в същността си и да изразим автентично себе си:

1. Прекаляване с гледане на телевизия. Дори и без да прекаляваме, резултатите са следните: Повечето филми ни внушават на подсъзнателно ниво чувство на обреченост, страх да не ни се случи нещо лошо. Телевизионните предавания пък се опитват да ни наложат определени модели на мислене.

2. Следване на модните тенденции. Модните дрешки ни дават усещане за свежест и актуалност, но ни потапят в илюзията, че всеки ден правим свободно избори. Сами преценете какъв избор предпочитате: обувки по последна мода или следване на вътрешния глас по собствения си път.

3. Поддаване на масовата сексуална манипулация. Ако слушаме т.нар. лекари авторитети, ще излезе, че всички сме болни, защото не правим секс колкото пъти трябва в седмицата, месеца, годината и т.н. Нека да внимаваме на кого искаме да дадем нашата скъпоценна енергия, а най-разумно би било да запазим голяма част от нея за себе си.

4. Следване на обществените норми - на толкова години трябва да си вече женен, на толкова пък трябва да си с два кредита, защото всички са така. За доброто на България пък трябва да имаш поне две деца. Кога ще живеят и творят личностите? Някой ден...

5. Слушане на съвети от съседи, приятели, роднини - за съжаление всички тези близки хора често ни дават повече страхове, отколкото кураж да следваме пътя си. Затова изграждането на вяра е работа на отделната личност и на никой друг. Налага се да внимаваме коя информация ни е полезна и коя не.

Ивана Камбушева - Ива

Основател на Аметистът на Мерлин -

Собствен метод за личностно развитие и преоткриване на смисъла и радостта

« Обратно

Сподели във Facebook
© 2017-2024 Аметистът на Мерлин. Всички права запазени